Επικοινωνία

Γιώργος Παπαθανασίου

Δευτέρα-Παρασκευή: 10πμ έως 4:30μμ Ρήγα Φεραίου 6, Αλιμος + (30) 210 983 2899 + (30) 6944 728412 giopapath@hotmail.com

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Αναπτυγμένο μέσα σε ένα γωνιακό οικόπεδο 1124,85 τ.μ., στο όριο με το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης του Ελληνικού και με ιδανικό προσανατολισμό, το έργο αφορά στην κατασκευή 10 πολυτελών διαμερισμάτων, το καθένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, υψηλής ποιότητας, αισθητικής και αρχιτεκτονικής.

Η απόφαση για αυξημένη φύτευση στο οικόπεδο, σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά ευνοϊκό προσανατολισμό (νότιος) του κτιρίου σε σχέση με τη θέα της θάλασσας και η γειτνίαση με τον χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού αποτέλεσαν βασικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής σύνθεσης του συγκεκριμένου έργου.
Ο περιβάλλων κοινόχρηστος χώρος θα φυτευτεί με φυτά που ενδημούν στην περιοχή σύμφωνα με μελέτη αρχιτέκτονα τοπίου προκειμένου να εξισορροπείται η σχέση μεταξύ φύτευσης και ανάγκης της σε χρήση ποτιστικού νερού.

Για λόγους αισθητικής και εναρμόνισης με την κλίμακα των κατοικιών στο γειτνιάζον Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού αποφασίστηκε ο επιμερισμός της αρχιτεκτονικής σύνθεσης σε τρεις υψίκορμους κτιριακούς όγκους αναπτυσσόμενους γύρω από ένα κεντρικό κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο, οι οποίοι εντάσσονται αρμονικά στον ευρύτερο χώρο δεδομένης της ύπαρξης ψηλών δέντρων.

Α) ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ: Ο βασικός άξονας της σχεδίασης είναι ο άνθρωπος και η οικογένεια και η βέλτιστη διαμονή τους σε έναν χώρο που να καλύπτει τις ανάγκες τους τόσο σε ιδιωτικότητα όσο και σε κοινωνική ζωή. Για τον λόγο αυτό, σε κάθε διαμέρισμα έχουν διαμορφωθεί κοινοί ανοικτοί χώροι υψηλής αισθητικής που ευνοούν την συνεύρεση οικογένειας και φίλων και αφετέρου τα υπνοδωμάτια είναι πρόσχαρα και ευμεγέθη ώστε να καλωσορίζουν τους ενοίκους όταν υπάρχει ανάγκη ή επιθυμία απομόνωσης. Οι γραμμές τηρούνται απλές και ευθείες όμως, ειδικά στα αρχικά στάδια της κατασκευής, υπάρχει δυνατότητα για τροποποιήσεις στην διαμόρφωση σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς Σχεδιασμού.

Β) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: Η βασική μέριμνα είναι η εξαιρετικής ποιότητας κατασκευή με την χρήση άριστων υλικών και προηγμένων τεχνολογιών ώστε από την μία πλευρά να επιτυγχάνεται το αισθητικό αποτέλεσμα που έχουν σχεδιάσει οι αρχιτέκτονες της ομάδας και από την άλλη να μην εμφανιστούν αστοχίες ή ελαττώματα. Γνωρίζουμε καλά ότι η καλή λειτουργία όλων των συστημάτων μίας οικίας αποτελεί βασικό στοιχείο για την απόλαυση της εμπειρίας που προσφέρει η διαβίωση σε αυτήν και γι’ αυτό η ποιότητα της κατασκευής δεν περιορίζεται μόνο στα υλικά που είναι ορατά στο μάτι αλλά και σε αυτά που, αν και δεν φαίνονται (όπως σωληνώσεις, μονώσεις κλπ), μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα, επιφέροντας έτσι κόστος και αναταραχή.

Το έργο υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας περί αντισεισμικότητας και πυρασφάλειας ενώ είναι ενεργειακής κλάσης Α+ που σημαίνει εξαιρετικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και σεβασμό στο περιβάλλον.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είχε στόχο την εφαρμογή αρχών βιοκλιματικής λειτουργίας του κτιρίου ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίηση του προσανατολισμού, της θερμοκρασίας και του ανέμου και να επιτυγχάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας- οι βέλτιστες δυνατές εσωτερικές συνθήκες θερμικής άνεσης, ποιότητας αέρα και φυσικού φωτισμού.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:
Για την ένταξη του κτιρίου στην ενεργειακή κατάταξη Α+, έγιναν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες επιλογές:

  • Αυτόνομη θέρμανση κάθε διαμερίσματος με χρήση ατομικών αντλιών θερμότητας για κάθε διαμέρισμα/κατοικία σε συνδυασμό με τοπικές κλιματιστικές μονάδες για δροσισμό.
  • Χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ τοποθετημένων κατά τρόπο ώστε να προστατεύονται οι τζαμαρίες και οι βεράντες του κτιρίου από την ηλιακή ακτινοβολία.

Οι κατοικίες διατάσσονται με τέτοιο τρόπο πέριξ του κλιμακοστασίου ώστε να αποτελούν ανεξάρτητες οντότητες χωρίς εκτεταμένες μεσοτοιχίες διαμερισμάτων.

Στο κτίριο προβλέπονται τρία διαμερίσματα-μεζονέτες, το πρώτο με ιδιωτική πισίνα 28 τ.μ. στο ισόγειο και αποκλειστική χρήση κήπου που καταλαμβάνει το 25% περίπου του όλου οικοπέδου, πατάρι στο 1ο και ενιαίο φωτιζόμενο βοηθητικό χώρο στο υπόγειο, το δεύτερο στον τρίτο κι 4ο όροφο με ελεύθερο ύψος μέχρι και 5 μέτρα, με απεριόριστη θέα στον Σαρωνικό και τέλος το ρετιρέ με επίσης ιδιωτική πισίνα 34 τ.μ. στο επίπεδο του 5ου ορόφου και δώμα στον 6ο όροφο με αποκλειστική χρήση του φυτεμένου δώματος, επιφανείας 162 τ.μ.

Στο υπόγειο έχουν προβλεφθεί ……… θέσεις στάθμευσης και ….. αποθήκες που αποτελούν χωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες και προσφέρονται προς αγορά ξεχωριστά η κάθε μία. Κάθε θέση στάθμευσης διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την φόρτιση μπαταρίας αυτοκινήτου.

Η περιοχή διαθέτει ήδη δίκτυο οπτικών ινών και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου θα χρησιμοποιηθούν τελευταίας τεχνολογίας καλώδια (…… τύπος καλωδίων…) ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν σύνδεση στο διαδίκτυο στις μεγαλύτερες δυνατές ταχύτητες.

Ο Άλιμος αποτελεί μία από τους πιο ανερχόμενους δήμους της Αττικής, το δε οικόπεδο βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του: Με απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα και τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα του Σαρωνικού, σε γειτνίαση με το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού που πρόκειται να κατασκευαστεί το οποίο θα αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στην Ελλάδα και θα προσφέρει στους επισκέπτες του υπέροχους περιπάτους, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ και κέντρο πολιτισμού και πολύ κοντά στην Μαρίνα Αλίμου που πρόκειται να αναβαθμιστεί και να αποτελεί από μόνη της λόγο επίσκεψης της περιοχής για τις υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής που θα προσφέρει. Υπέροχη θάλασσα και οργανωμένες παραλίες βρίσκονται σε πληθώρα σε πολύ μικρή απόσταση ακόμη και με τα πόδια. Πολύ κοντά επίσης υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων. Έτσι, οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν τον ιδανικό συνδυασμό να ζουν σε σημείο ήσυχο, μέσα στο πράσινο και δίπλα στη θάλασσα αλλά και πολύ κοντά σε χώρους κοινωνικής, αθλητικής ή ψυχαγωγικής δραστηριότητας υψηλής αισθητικής.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο για να δείτε τη γειτονιά!

Ο Άλιμος βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, 10 χλμ από τον Πειραιά και 7 χλμ από τη Γλυφάδα, συνδέεται δε με όλους τους παραπάνω προορισμούς με συχνή συγκοινωνία λεωφορείων και τραμ ενώ ο σταθμός μετρό «Άλιμος» βρίσκεται σε απόσταση 2,8 χλμ από το έργο.